fredag 27 januari 2012

Hello Melbourne

Nu har vi äntligen landat i Melbourne eller rättare sagt igår landade vi i Melbourne för att äntligen påbörja våran resa i detta fina land. Vi har ju sedan två veckor tillbaka varit i Thailand. Det känns grymt skönt att vi far från ett land där dom inte förstod vad vi sa utan enbart skrek till oss TAXI TAXI!, ping pong show?, looking for girls m.m. Sjukt störande efter ett tag måste jag säga.

Vi började med att flyga till Malaysia som ligger ungefär två timmar med flyg från Bangkok där vi fick sitta och vänta i fyra timmar innan planet från Malaysia skulle ta oss vidare till Melbourne. På flygplatsen hade vi inte så mycket för oss förutom att skypa hem och sätta oss och äta på en restaurang som vi hittade i närheten.

Vi åkte med Malaysian airlines från Thailand till Melbourne. Fyfaaan så fint plan med en egen tv framför sig där man kunde välja allt från att se en film till att spela spel mot varandra. Väl framme i Melbourne ville man inte lämna sin plats i flygplanet. Men på tal om något annat så har väl alla sett det där programmet Australien borders som går så ofta på tv? Det är inte riktigt så hårt som dom visar de. Vi fick våra väskor sen var det bara för oss att gå rakt igenom och ut. Det var dock typ bara vi som fick göra det. Anledningen varför vi fick göra det tror jag var för att vi är unga svenskar.Från flygplatsen tog vi skyBuss in till centrum som senare blev betalat av vårat vandrarhem. Just nu bor vi med tre killar i ett rum som rymmer 6 bäddar. Vi betalar faktiskt inte mer än 170 kr per natt här vilket är gode billigt eftersom det ligger i centrum och är nära till allt man kan tänkas vilja göra

Fick precis hör av Kim att dom har en indisk restaurang som passar mig perfekt, den heter Gaylord ^^.
Jag har inte hittat något dåligt med att vara i Melbourne än så länge, Det enda kan väl vara att det är så svårt att kunna ringa hem någon gång eftersom klockan är fyra på natten hemma nu. Hoppas ni har det bra där hemma så hörs vi i nästa inlägg här på bloggen.

Foto: Gustaf Nilsson1 kommentar:

  1. Men vad härligt att vara framme, o hittat fram till ert boende.
    Nu ska det bli spännande att följa dej på din resa,
    och även kunna läsa om det på bloggen:)
    Kram Mamma

    SvaraRadera