måndag 30 januari 2012

Bamse hjälp mig

Bränt mig för andra gången på två veckor. Drar en gissningar och gissar på att det inte kanske är de bästa man kan göra här i livet. Tror man får kasta bort denna flaska med solskyddskräm på nivå 20 och byta upp sig mot Bamses egna solskyddskräm med styrka 50+ för att klara sig i denna sol.

Igår tog vi ändå tag i detta med att faktiskt göra något när vi är här. Det blev att vi for ut till st kilda för att ha en dag med sol och bad. st kilda ligger ungefär 20 minuter med pendeltåg från melbourne centrum och är en riktig pärla om man söker bad, sol men även shopping. Här finns även en gammal nöjespark för båda stora och små som ser ut att vara helt awesome. Det var även här vi brände oss för andra gången på två veckor....

Foto: Google (st kilda beach)

Igår var det Australian open finalen så vi passade på att ta tillfället i akt och gå till federation square som är helt galet fint med en stor skärm där man kunde se på matchen med tusentals andra som satt och njöt av den sjukt bra matchen. Kan ju även lägga till att det var rätt kille som tog hem hela skiten. Man kan inte säga mer än grattis till Novak Djockovich som satte dit Rafael Nadal.

Federation square

Just nu sitter vi på bibblan som har blivit ett av vårat favorit ställen eftersom man kan göra allt här: dricka vatten, gå på toa, få internet om man behöver, skönt om man vill komma bort ett tag m.m.
Ikväll är det dock biljardturnering som står på schemat. Gissar på att jag kommer få spö av någon i första matchen.

Medans Gurra satt och läste en bok i parken idag så passade jag på att gå in i en "liten" galleria som jag trodde. Men så var inte fallet eftersom gallerian rymde ett stort förbannade slott eller vad det nu är. De hade även en klocka som alla började kolla på och nå gubbar kom ut och spelade glatt från den. Gubbar kanske är fel att säga när det var typ fåglar och sånt, det hela påminde lite om Prag. När jag väl strosade runt i denna galleria passade jag även på att besöka ett apotek eftersom jag har börjat få lite konstigt i halsen, köpte nå strepsils och gick vidare.

Men nu ska jag börja leta vidare på en tripp till Tasmanien, ha de bäst!



Slott eller vad det nu är.

4 kommentarer:

  1. klart Djockovich vann han är ju ac milan fan :), hoppas du får se Taz på Tasmanien;)

    SvaraRadera
  2. Tittade på nätet om federation square, det såg fint ut. Och jättestort:) Hoppas ditt halsproblem går över. Kanske alvedon skulle hjälpa också mot halshontet:) Hoppas det går över.Kram Mamma

    SvaraRadera
  3. sa ju att bamse skulle bli din bästa kompis :D och du investera i en aftersun och kylspray helt klart värt pengarna :D

    SvaraRadera
  4. Yo Bro! Låter som ni har hamnat i vardagslunken direkt! Hur är folket i Melbourne? Skiljer dom sig från Aussies som reser runt jorden? (läs: gapiga, stökiga, #*%&!!>?!)
    Vi sticker till Alperna om två dagar men efter det så borde vi ta och höras över Skype! Vilka tider har du internet?
    Ha det gott bror!

    SvaraRadera