lördag 4 februari 2012

Queen Victoria Market - Queenscliff - Det blev mycket Queen

Queen Victoria Market, Så hette stället där vi spenderade kvällen en onsdag i februari. Vi hade träffat nå tjejer som vi började lära känna så i onsdags var det mat och dricka på den gode så kända Queen Victoria Market som gällde för hela slanten. Om vi säger så här....helvete vad folk det var där. 20 minuter efter att dom hade öppnat var alla stolar upptagna och folk skulle börja gå och köpa mat, Kul kväll! (lite för kort skrivet men det duger ;D)





Men för att återgå lite till vart vi är så.... Istället för att vara som alla andra som vill stanna i samma håla jätte länge så beslutade jag och Gurra oss för några dagar sen att fara ut till Queenscliff för en liten helgtur. Nu är vi här och vad kan man säga... det är en sjukt fin "by" som ligger precis vid havet. Vi har nog lite högre standard här än vad vi hade den första veckan i Melbourne. Byn där vi bor i är i allmänhet gode lugn men som tur är så har jag och gurra gode tur när vi kommer till ett nytt ställe. Morsan och Farsan hade nog uppskattat det mer än vad vi gör men det är nice. Det är nämligen en utställning/cruise men ny renoverade gamla bilar här i "byn".

Att ta sig till denna pärla är inte alls nå svårt om man åker från Melbourne som vi gjorde. Det vi gjorde var att fara från Southern cross station i Melbourne till Geelong med tåg. Där bytte vi till buss vidare till Queenscliff. Hela resan gick på åtta dollar och nio cent, EXAKT!

Vi hade redan bokat och betalat allt innan vi kom hit så incheckningen gick smidigt till och eftersom vi hade tagit ett YHA kort också så fixade dom det direkt till oss. YHA kortet kostar ungefär 30 dollar men för varje YHA hostel vi bor på så tjänar vi minst fem dollar varje dag, så det lönar sig i längden.

Vi planerar att stanna här ändå till på måndag då vi åker tillbaka till Melbourne igen för att planera hur vi ska gå till väga med resten av denna resa. Jag har några mål som jag vill göra efter vägen, som t.ex: ta dykarcertifikat, surfa och klappa en känguru! inte så många krav men några till finns det väl.


Sista natten med gänget, på detta hostel (Liam närmast i bild)

I Geelong

Köket i Queenscliff

Gode fint har vi de ändå

Vårat hostel/vandrarhem

Den inte lika fina stranden....

Kände mig lite kreativ

Funderar?

vi hittade något litet utkikstorn

stenhårda



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar