lördag 11 februari 2012

Jucy för oss vidare mot norr

Jucy heter det företag där vi hyrde våran underbart fina camper van som har till uppgift att ta oss sakta men säkert genom Australien. Våran resa börjar i Melbourne och avslutas i Cairns. Just i detta tillfälle så har vi kört i tre dagar och har nu tagit oss upp till Canberra för att stanna här över natten på ett hostel istället för att bo i bilen mitt i stan där det just nu är en festival på tal om ingenting. Ikväll kommer vi väl mest troligt gå ner på stan för att försöka dras med i lite festival stämning. Imorgon stannar vi här ett tag för att känna in stan lite innan vi drar vidare till Sydney för att stanna där i cirka två veckor på hostel.

Våran resa började från ST kilda i Melbourne där vi hämtade ut våran bil från Jucy. Våra bestämda planer för denna dagen var väl inte så jätte stora utan enbart att fara ner till Phillip Island som ligger ungefär två timmar med bil, vi gjorde denna resa på tre timmar. Phillip Island är känd för sina pingviner som kommer in varje kväll från havet och upp på stranden för att gå och lägga sig i sina hål i marken. Vi övernattade i bilen på en parkering som vi hittade där i närheten.

Nästa dag bar det vidare norrut för att på vägen stöta på allt från döda djur till små byar där vi ibland stannade till för att sträcka på benen och tanka. Övernattningen denna dagen gjorde vi på en liten camping vid vattnet. Campingen kostade 10 dollar per person och då fick vi duscha och göra oss fräscha igen. Just nu sitter vi på vårt hostel för att ringa hem men även för att försöka lägga in ett inlägg....just nu är det tredje gången jag får skriva om detta inlägg för att det hänger sig när jag ska lägga in bilderna. Hoppas ni njuter av detta inlägg för det var ett h-vete att skriva :D

Våran fina bil

Liten men även väldigt praktisk

Just i denna stund var det inte så intressant efter vägen :)

Inte här heller dock....

Amanda som kör och jeppe som läser karta (jag och gurra chillar bara)

Regn

Andra stoppet på campingen. Amanda styr upp plättar

Mongo fågel


Kalle Anka

Chillar på gräset1 kommentar:

  1. Härligt att få se lite bilder igen:)
    Ser mysigt ut..dock inte riktigt som vår egen husbil:) Ha det skönt. Var rädda om er. Kram

    SvaraRadera